Tomatensalade met broccoli en bloemkool
Bereiding:
- Was de tomaten en snijd deze in parten. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes. (Vind dit rauw te hard, dan kan je de broccoli en bloemkool eventueel 1 à 2 minuten blanceren in kokend water.)
- Snij de feta in blokjes
- Meng de tomaten, broccoli en bloemkool met de feta in een schaal
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe tevens een paar fijn geknipte blaadjes basilicum door de vinaigrette
- Schenk de vinaigrette over de salade en garneer met de olijven en overige basilicumblaadjes
Ingredienten:
Voor de salade:
- 6 tomaten of 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram broccoli
- 150 gram bloemkool
- 200 gram feta
Voor de vinaigrette:
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico of rode-wijnazijn
- 2 theelepels vloeibare honing
- zout en zwarte peper
Voor de garnering:
- zwarte olijven
- verse basilicum, 4 takjes