Groene salade
Bereiding:
- Kook 100 g peultjes of sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
- Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Breng het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken.
- Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met een mespunt mosterd, ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Schep de peultjes, 50 g rucola, 50 g veldsla en 15 g verse basilicum erdoor.
- Verdeel de salade over twee borden en leg plakjes gerookte eendenborstfilet er losjes op.
- Garneer de groene salade met grof gehakte walnoten.
Ingredienten:
- 100 gram peultjes/sugarsnaps
- 1 sinaasappel
- mespunt mosterd
- 1/2 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels walnootolie
- 50 gram rucola
- 50 gram veldsla
- 15 gram basilicum