KG PLANT B.V.
corroussel corroussel
corroussel corroussel
corroussel corroussel
corroussel corroussel

Groene salade

Bereiding:

  • Kook 100 g peultjes of sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Breng het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken.
  • Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met een mespunt mosterd, ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schep de peultjes, 50 g rucola, 50 g veldsla en 15 g verse basilicum erdoor.
  • Verdeel de salade over twee borden en leg plakjes gerookte eendenborstfilet er losjes op.
  • Garneer de groene salade met grof gehakte walnoten.

Ingredienten:

  • 100 gram peultjes/sugarsnaps
  • 1 sinaasappel
  • mespunt mosterd
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 50 gram rucola
  • 50 gram veldsla
  • 15 gram basilicum