KG PLANT B.V.
corroussel corroussel
corroussel corroussel
corroussel corroussel
biologisch
corroussel corroussel

Tomatensalade met broccoli en bloemkool

Bereiding:

  • Was de tomaten en snijd deze in parten. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes. (Vind dit rauw te hard, dan kan je de broccoli en bloemkool eventueel 1 à 2 minuten blanceren in kokend water.)
  • Snij de feta in blokjes
  • Meng de tomaten, broccoli en bloemkool met de feta in een schaal
  • Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe tevens een paar fijn geknipte blaadjes basilicum door de vinaigrette
  • Schenk de vinaigrette over de salade en garneer met de olijven en overige basilicumblaadjes

Ingredienten:

Voor de salade:

  • 6 tomaten of 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram broccoli
  • 150 gram bloemkool
  • 200 gram feta

Voor de vinaigrette:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico of rode-wijnazijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • zout en zwarte peper

Voor de garnering:

  • zwarte olijven
  • verse basilicum, 4 takjes