KG PLANT B.V.
corroussel corroussel
corroussel corroussel
corroussel corroussel
biologisch
corroussel corroussel

Rode kool ovenschotel

Bereiding:

  • Maak de kool schoon en schaaf deze fijn
  • Kook de kool in weinig water me de azijn of citroensap in circa 10 minuten, zodat de kool zachter wordt
  • Bak de bacon op laag vuur knapperig en goudbruin. Neem de bacon uit de pan
  • Pel de uien, snijd deze klein en bak de ui in het achtergebleven vet van de bacon. Indien nodig boter toevoegen
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels in ringen 
  • Bouw de ovenschaal op met 1 laag uitgelekte rode kool met gebakken ui, bestrooid met peper en klein beetje zout. Leg hierop de gebakken bacon met de appel ringen en dekt dit af met weer een laag rode kool en ui. Strooi hierover ook peper een zout naar smaak, samen met de bruine suiker of vloeibare honing
  • Verdeel over het gerecht enkele kleine klontjes boter
  • Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C voor 35-45 minuten totdat de suiker gekarameliseerd is en de kool beetgaar

Ingredienten:

Voor de salade:

  • 1 kilogram rode kool
  • 2 eetlepels azijn of citroensap
  • 200 gram plakjes bacon
  • 2 grote uien
  • 25 gram boter
  • 3 appels
  • zout, peper
  • 2 à 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker of honing

Nodig:

  • ingevette ovenschaal
  • voorverwarde oven van 200 °C