Tzatziki
    
      Bereiding:
- Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommers grof
 
- doe de geraspte komkommer in een vergiet en voeg wat zout toe
 
- roer goed door en laat dit een paar uur in de koelkast uitlekken
 
- Hak 4 tot 6 tenen knoflook fijn en voeg een flinke scheut olijfolie toe
 
- Snij de peterselie fijn
 
- Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg de uitgelekte komkommer, peterselie en fijngehakte knoflook met olijfolie toe. Eventueel naar smaak dille, munt of ander kruiden toevoegen.
 
- Spatel dit mengsel rustig om, om zodoende de yoghurt niet teveel stuk te slaan
 
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
 
- Span een natte theedoek over een vergiet en stort hierin het mengsel en vouw de theedoek losjes dicht
 
- Laat het mengsel enkele uren in de theedoek in een vergiet met opvangbak in de koelkast staan
 
- Wanneer het mengsel lekker dik is geworden en flink van het vocht heeft verloren is de Tzatziki klaar om over te gieten in een serveerschaal
 
- Strooi nog wat verse peterselie op de Tzatziki
 
 
    
    
      Ingredienten:
- 1 à 2 geschilde komkommers
 
- 1 liter Griekse yoghurt
 
- verse kruiden: dille, peterselie, munt
 
- 4 - 6 tenen gepelde knoflook
 
- olijfolie
 
- zout