KG PLANT B.V.
corroussel corroussel
corroussel corroussel
corroussel corroussel
biologisch
corroussel corroussel

Tzatziki

Bereiding:

  • Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommers grof
  • doe de geraspte komkommer in een vergiet en voeg wat zout toe
  • roer goed door en laat dit een paar uur in de koelkast uitlekken
  • Hak 4 tot 6 tenen knoflook fijn en voeg een flinke scheut olijfolie toe
  • Snij de peterselie fijn
  • Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg de uitgelekte komkommer, peterselie en fijngehakte knoflook met olijfolie toe. Eventueel naar smaak dille, munt of ander kruiden toevoegen.
  • Spatel dit mengsel rustig om, om zodoende de yoghurt niet teveel stuk te slaan
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Span een natte theedoek over een vergiet en stort hierin het mengsel en vouw de theedoek losjes dicht
  • Laat het mengsel enkele uren in de theedoek in een vergiet met opvangbak in de koelkast staan
  • Wanneer het mengsel lekker dik is geworden en flink van het vocht heeft verloren is de Tzatziki klaar om over te gieten in een serveerschaal
  • Strooi nog wat verse peterselie op de Tzatziki

Ingredienten:

  • 1 à 2 geschilde komkommers
  • 1 liter Griekse yoghurt
  • verse kruiden: dille, peterselie, munt
  • 4 - 6 tenen gepelde knoflook
  • olijfolie
  • zout